Presseinformasjon

Utenriksministeren deltar på ministermøte i anti-ISIL-koalisjonen

Dette innholdet er mer enn 2 år gammelt.

Onsdag 11. mai deltar utenriksminister Anniken Huitfeldt på møte i anti-ISIL-koalisjonen i Marrakesh i Marokko. I tillegg til koalisjonsmøtet vil utenriksministeren møte kolleger fra flere land.

– Terrorangrepene i Afghanistan den siste tiden, som ISIL har tatt på seg ansvaret for, viser at kampen mot ISIL ikke er over. På ministermøtet i Marrakesh skal vi vise samhold og styrke i kampen mot terror, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt.

Utenriksminister Nasser Bourita fra Marokko og USAs utenriksminister Antony Blinken er vertskap for møtet, hvor representanter fra de 84 medlemmene av anti-ISIL-koalisjonen deltar. Behovet for å fortsette kampen mot ISIL i Irak og Syria er klart til stede. Den bekymringsfulle utviklingen i Afrika og i Afghanistan vil også stå på dagsorden.

– Ekstremisme og terrorisme hindrer utvikling, og sprer frykt og usikkerhet i stadig nye områder, også i Afrika. Det er symbolsk viktig at et ministermøte i koalisjonen for første gang finner sted i Afrika, sier utenriksministeren.

Norge har deltatt i anti-ISIL-koalisjonen siden 2014. Den militære innsatsen har bidratt til at ISIL ikke lenger kontrollerer territorium. Koalisjonen bistår fremdeles myndighetene i Irak for å hindre at terrorgruppen får nytt fotfeste.

Norge bidrar også med betydelige midler til å stabilisere og dekke grunnleggende behov for befolkningen i de områdene som ISIL tidligere kontrollerte i Irak og til å avhjelpe den humanitære situasjonen i Syria.

Bilder fra møtet vil bli lastet opp på UDs Flickr-konto.

Pressekontakt: Kommunikasjonsrådgiver Guri Solberg, e-post  guri.solberg@mfa.no, mobil +47 92 21 97 69.