Åpner for seriespill for fotball og håndball

Informasjon om koronasituasjonen endrer seg raskt og kan derfor være utdatert. 

Sjekk temasiden Koronasituasjonen for siste nytt fra regjeringen, eller Helsenorge.no for oversikt over råd og regler om koronaviruset.

Regjeringen åpner for seriespill utendørs i toppfotballen fra og med 5. mai. Dette vil gjelde for de to øverste divisjonene i fotball for kvinner og menn.

Åpningen vil også omfatte trenings- og avsluttende seriekamper på toppnivå i håndball. Her åpnes det for et begrenset antall trenings- og seriekamper på øverste nivå som avslutning på sesongen 2020/2021.

Regjeringen forutsetter at både fotballklubbene og håndballklubbene etterlever de oppdaterte smittevernprotokollene, utarbeidet av Norges Fotballforbund og Norges Håndballforbund.

– Treningskampene som er avviklet siden 16. april er gjennomført på en smittevernfaglig forsvarlig måte. Jeg er derfor veldig glad for at vi nå kan åpne for seriespill i de to øverste divisjonene i fotball for kvinner og menn. Samtidig er jeg glad for at håndballen gis mulighet til å avslutte sesongen 2020/2021 og gir honnør til Norges Håndballforbund som har tilpasset sitt opplegg til et omfang som er mulig å åpne for, sier kultur- og likestillingsminister Abid Raja.

Det vil gis unntak fra arrangementsforbudet i covid-19-forskriften kapittel 5A og 5B for disse arrangementene fra og med 5. mai. I disse kommunene vil det ikke være tiltatt med publikum. Det åpnes imidlertid for at journalister, fotografer og andre representanter fra media som er nødvendige for å sikre mediedekning gis tilgang til arrangementet.

Treningskamper for lag i øvrige serier i toppidretten, herunder lag i PostNord-ligaen, vurderes som en del av trinn 2 i gjenåpningsplanen. Oppstart av seriespill for disse vurderes som en del av trinn 3.