Forsiden

Historisk arkiv

Åpner for seriespill for fotball og håndball

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Kulturdepartementet

Regjeringen åpner for seriespill utendørs i toppfotballen fra og med 5. mai. Dette vil gjelde for de to øverste divisjonene i fotball for kvinner og menn.

Åpningen vil også omfatte trenings- og avsluttende seriekamper på toppnivå i håndball. Her åpnes det for et begrenset antall trenings- og seriekamper på øverste nivå som avslutning på sesongen 2020/2021.

Regjeringen forutsetter at både fotballklubbene og håndballklubbene etterlever de oppdaterte smittevernprotokollene, utarbeidet av Norges Fotballforbund og Norges Håndballforbund.

– Treningskampene som er avviklet siden 16. april er gjennomført på en smittevernfaglig forsvarlig måte. Jeg er derfor veldig glad for at vi nå kan åpne for seriespill i de to øverste divisjonene i fotball for kvinner og menn. Samtidig er jeg glad for at håndballen gis mulighet til å avslutte sesongen 2020/2021 og gir honnør til Norges Håndballforbund som har tilpasset sitt opplegg til et omfang som er mulig å åpne for, sier kultur- og likestillingsminister Abid Raja.

Det vil gis unntak fra arrangementsforbudet i covid-19-forskriften kapittel 5A og 5B for disse arrangementene fra og med 5. mai. I disse kommunene vil det ikke være tiltatt med publikum. Det åpnes imidlertid for at journalister, fotografer og andre representanter fra media som er nødvendige for å sikre mediedekning gis tilgang til arrangementet.

Treningskamper for lag i øvrige serier i toppidretten, herunder lag i PostNord-ligaen, vurderes som en del av trinn 2 i gjenåpningsplanen. Oppstart av seriespill for disse vurderes som en del av trinn 3.