Årets julekort fra statsministeren

Statsministeren sender hvert år julekort til svært mange mennesker. Hvert år arrangerer vi en konkurranse for å finne fram til hva som skal være motivet på årets julekort.

De siste årene har motivet på julekortet vært fra Akershus, Oslo, Nord-Trøndelag, Vest-Agder og Hordaland. Statsministeren har i år trukket lodd blant de 11 fylkene vi har hatt siden januar 2020, og resultatet er at årets julekortmotiv skal være fra Vestland fylke.

Du kan sende inn ditt favoritt-vintermotiv fra Vestland innen 11. oktober, og kanskje er det du som blir trukket ut til å få ditt motiv på årets julekort.

(Se vilkår og betingelser for konkurransen under bildet.)

Statsminister Erna Solberg holder opp en pingpong-ball som det står Vestland på.
Statsminister Erna Solberg har trukket Vestland som årets fylke for julekortmotivet. Foto: Roger Holmsen/Statsministerens kontor

Vilkår og betingelser

Arrangør av konkurransen er Statsministerens kontor (SMK). Ved å delta i konkurransen, aksepterer man konkurransevilkårene:

  • Konkurransen er for hobbyfotografer.
  • Motivet må være et vinterbilde fra Vestland uten gjenkjennbare personer.
  • Du kan sende inn opptil tre bidrag. Disse sendes på e-post til [email protected]
  • Frist for innsending av bidrag er 11. oktober 2020.
  • Motivet kan ikke være publisert tidligere. Dette gjelder likevel ikke privat bruk på sosiale medier.
  • Du kan kun delta med motiver du selv har fotografert og har rettighetene til.
  • Motivet må være i høyoppløselig trykkvalitet. Dersom du sender inn foto, kan det være tatt med ‘vanlig’ kamera eller med mobilen.
  • Statsministerens kontor kan bruke vinnermotivet i sosiale medier i forbindelse med at vinneren blir plukket ut og i forbindelse med omtale av statsministerens julekort.
  • Når du sender inn bidrag til e-postadressen [email protected], vil opplysningene du sender inn bli lagret så lenge det er nødvendig for gjennomføringen av konkurransen.

Samtykke til publisering av vinnere og bilder

Vinneren vil få tilbud om at hans eller hennes bilde blir motiv for statsministerens julekort i år. Dersom ditt bilde plukkes ut som vinner, blir du kontaktet av SMK. Eventuell senere kommersiell bruk av bildet må godkjennes av SMK. Bildet kan likevel fritt deles gjennom egen bruk i sosiale medier. Av hensyn til kvaliteten på julekortet kan det bli nødvendig å foreta mindre justeringer i vinnerbildet før det brukes.

Vinnerbildet kåres av en jury bestående av statsministeren selv, representanter fra Statsministerens kontor og en fotograf. Vinnerbildet kåres basert på skjønn.

Vinneren vil bli kreditert med navn, og vil få en pengepremie tilsvarende frilanssatsen til Norsk Journalistlag.