Historisk arkiv

God jul fra Oldedalen i Stryn

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Statsministerens kontor

Årets julekort fra statsministeren og Statsministerens kontor får et vakkert bilde fra Oldedalen i Stryn kommune på forsiden. Bildet er plukket ut i en konkurranse der hobbyfotografer kunne sende inn motiver fra Vestland fylke.

Bilde av utsikt nedover Oldedalen.
Utsikten fra Myklebust i Oldedalen i Stryn kommune skal pryde årets julekort fra statsministeren og Statsministerens kontor. Foto: Bjarte Haugen.

- Det kom inn mange flotte motiver til julekortkonkurransen, og det var dette bildet jeg likte best. Det er et nydelig bilde med fin komposisjon. Jeg liker de fine blåtonene i bildet veldig godt. Og tåken som ligger nede i dalen gir bildet en litt trolsk eventyrstemning, sier statsminister Erna Solberg.

Flere enn 250 bilder ble sendt inn til konkurransen og det var statsministeren selv som til slutt plukket ut vinnerbildet. Bildet er tatt av hobbyfotograf Bjarte Haugen.

Bjarte Haugen og Erna Solberg sitter ved et bord på ferja til Sykkylven.
Statsministeren møtte julekortfotograf Bjarte Haugen 3. november. Foto: Arvid Samland/Statsministerens kontor.

- Jeg er sikker på at mange kommer til å sette pris på dette fine bildet. Julekortene sendes verden rundt, til statsledere, samarbeidspartnere og folk jeg har møtt i løpet av året, sier Solberg.

Statsministeren starter snart på jobben med å skrive de over 700 julekortene hun sender hvert år.

Motivet på julekortet fra statsministeren og Statsministerens kontor kommer hvert år fra ulike fylker. De siste årene har motivet på julekortet vært fra Akershus, Oslo, Nord-Trøndelag, Vest-Agder og Hordaland. Statsministeren trakk i år lodd blant de 11 fylkene vi har hatt siden januar 2020, og resultatet var at årets julekortmotiv skulle være fra Vestland fylke.