Baker seg inn i arbeidslivet

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

– Vi trenger å få flere i arbeid og færre på trygd. Derfor blir jeg glad når jeg ser at lokale virksomheter og aktører går sammen for å hjelpe unge mennesker med hull i CV-en og som sliter inn i arbeidslivet, sier arbeids- og sosialminister Robert Eriksson.

Bilde av statsråd Robert Eriksson på besøk hos Bakehuset.
Statsråd Robert Eriksson (t.v.) besøkte Bakehuset i Tromsø. Her sammen med daglig leder Stian Pedersen (nr. to fra venstre), administrerende direktør Inge Forsaa, Lars Eskeland og Hassan Mohamad Ibrahim. Foto: Gro Ørsal/ASD

Statsråden besøkte onsdag Bakehuset AS i Tromsø, og lot seg imponere. Bakehuset har de siste årene ansatt flere gjennom ordningen Ringer i vannet, et samarbeid mellom NAV, NHO og lokale bedrifter. Målet er å få unge mennesker med hull i CV-en som står i fare for å falle ut av arbeidslivet, eller som har falt ut, inn i arbeidslivet igjen. 

Ringer i vannet

Tromsprodukt og Bakehuset har i flere år samabeidet om å ta inn deltakere når bedriften ser at de har et behov for å ansette flere. Ringer i vannet er en rekrutteringsstrategi for NHO-bedrifter. Prosjektet tilbyr arbeidspraksis og muligheter for fast jobb. 

Hassan Mohamed Ibrahim er opprinnelig fra Somalia og kom til Norge for fire år siden. Han startet i språkpraksis på Bakehuset og fikk etter ett års tid fast jobb. En ønskejobb, i følge ham selv. I dag baker og pakker han knekkebrød. Han er en av 1 200 unge som det siste året har fått fast jobb gjennom Ringer i Vannet.

Lars Eskeland er i arbeidspraksis ved Bakehuset etter å ha vært ute av arbeidslivet noen år. Han er glad for å få prøvd seg i arbeidslivet igjen, og trives godt i virksomheten. 

Vinn-vinn for alle

Bakehusets ledelse ser på prosjektet som en vinn-vinn-situasjon.  

–Vi får mulighet til å teste ut arbeidstakere før de blir ansatt og kandidaten får anledning til å vise hva han eller hun kan, sier en fornøyd daglig leder Stian Pedersen, og får støtte fra administrerende direktør Inge Forsaa.

—Uansett om de får fast jobb eller ikke, vil de som deltar i arbeidstrening eller språkpraksis sitte igjen med arbeidserfaring og en referanse, sier han.