Discovery trekker pengespill-søksmål mot staten

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt.

- Dette innebærer at vi endelig er fri for aggressiv TV-reklame for utenlandske pengespill, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen.

3. november ble det kjent at Discovery trekker sitt søksmål mot staten vedrørende forbudet mot å distribuere TV-reklame for pengespill som ikke har norsk tillatelse.  

 - Jeg tror de aller fleste forbrukere er lut lei av denne reklamen, som lokker med bonuser, free-spins og VIP-tilbud for å få nordmenn til å tape mest mulig penger. Dette er spillselskaper som nekter å operere med obligatoriske tapsgrenser, i motsetning til de norske, statlig kontrollerte pengespilltilbyderne. Jeg er derfor glad for at vi i Norge har en enerettsmodell som sikrer at pengespill tilbys innenfor trygge og ansvarlige rammer, og som har som hovedformål å forebygge og redusere spilleproblemer. I tillegg er det en bonus at overskuddet fra disse pengespillene går til idrett, kultur og frivillighet over hele landet, framfor til private, børsnoterte selskaper, sier Trettebergstuen.

I 2020 skjedde det en lovendring som gjør det mulig for norske myndigheter å stanse TV-reklame for pengespill som ikke har norsk tillatelse, selv om denne reklamen sendes fra utlandet. De to aktørene som sendte slik reklame den gang, reagerte ulikt på den nye bestemmelsen. Mens TV-selskapet Nent valgte å respektere norsk lov ved å slutte å sende denne typen reklame, valgte Discovery å bringe Medietilsynets vedtak inn for retten.

Nå er det klart at Discovery trekker søksmålet mot staten. Dette skjedde etter at TV-selskapet allerede har kunngjort at de midlertidig fjerner utenlandsk pengespillreklame fra norske TV-skjermer i påvente av rettssaken.