Enklere reiseregning for statsansatte

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Statsansatte kan nå levere reiseregning via en app på mobilen.

- Å levere reiseregning er en tidstyv for mange. Den nye løsningen frigjør tid for 80 000 ansatte i staten. Regjeringens mål er økt produktivitet, og her har DFØ arbeidet frem et målrettet og viktig bidrag, sier finansminister Siv Jensen (Frp).

I løpet av fjoråret reiste statsansatte til sammen nærmere 540 000 ganger. Nå kan statsansatte raskt og enkelt registrere reiseregninger, utgiftsrefusjoner og reisesøknader på mobilen – i den samme løsningen som de allerede bruker til å registrere arbeidstid. Løsningen er utviklet av Direktoratet for økonomistyring (DFØ).  

- Løsningen gjør hverdagen litt enklere for ansatte i staten. Du kan løse administrative oppgaver der du er, når det passer. Et lite, men viktig grep som i sum gjør at staten blir mer effektiv, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H).

Tidligere måtte den enkelte bruke tid på å samle papirkvitteringer, scanne dem inn og laste opp som vedlegg til reiseregningen. Ved bruk av appen kan den ansatte nå starte registreringen når hun går ut av døra hjemme, og laste opp kvitteringer underveis. Når reisen er avsluttet, kan reiseregningen sendes inn med et tastetrykk.