Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Første møte i referansegruppe for scenekunststrategi

Referansegruppen som skal bistå Kulturdepartementet med råd og innspill i arbeidet med en strategisk gjennomgang av scenekunstfeltet møttes for første gang i dag. Gruppen ble møtt av kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande som blant annet presenterte sine ambisjoner for strategien.

Gruppebilde av referansegruppen sammen med kultur- og likestillingsministeren
Fra venstre: Kristian Seltun, Melanie Fieldseth, Camara Joof, Trine Skei Grande, Per Roar Thorsnes og Tale Næss. Foto: Wenche Nybo/Kulturdepartementet

Formålet med strategien er å peke på hvordan det kan legges til rette for at de kulturpolitiske målene for scenekunstfeltet kan nås på best mulig måte. Hvordan aktørene på feltet kan bidra til økt samarbeid, økt visning og formidling av scenekunst.

I prosessen inviteres feltets aktører til å gi skriftlige innspill og departementet vil også ha møter flere steder i landet. Det tas sikte på å ferdigstille strategien tidlig høst 2019.

Referansegruppen består av følgende medlemmer:

  • Melanie Fieldseth, skribent og tidligere scenekunstkonsulent i Norsk kulturråd. Hun har også jobbet som kritiker
  • Kristian Seltun, tidligere kunstnerisk leder ved Avant Garden, teatersjef ved Black Box teater og teatersjef ved Trøndelag Teater 
  • Tale Næss, forfatter/dramatiker, dramaturg og stipendiat ved KHiO
  • Camara Joof, forfatter, scenekunstner og husdramatiker på Dramatikkens Hus. Rådsmedlem i Norsk kulturråd og medlem av scenekunstutvalget.
  • Per Roar Thorsnes, koreograf, professor og programansvarlig for master i koreografi ved KHIO.

Mer informasjon om skriftlige innspill til strategien

Til toppen