Godtar koronasertifikat fra Nord-Irland fra 18. august

Informasjon om koronasituasjonen endrer seg raskt og kan derfor være utdatert. 

Sjekk temasiden Koronasituasjonen for siste nytt fra regjeringen, eller Helsenorge.no for oversikt over råd og regler om koronaviruset.

Norge vil fra onsdag 18. august klokken 15:00 godta koronasertifikat fra Nord-Irland. Da tas løsningen for å verifisere QR-koden i Nord-Irlands koronasertifikat i bruk på grensen.

San Marino og Vatikanstaten er nå en del av EUs løsning med verifiserbare koronasertifikat, slik at disse sertifikatene også aksepteres i Norge.

Det betyr at personer fra disse landene som er fullvaksinert med vaksiner godkjent av den europeiske legemiddelmyndigheten EMA, kan reise fritt inn i Norge. Det samme gjelder de som har gjennomgått koronasykdom de siste seks månedene. De slipper da innreisekarantene, og trenger ikke å ha med attest på negativ test, fylle ut innreiseregistreringsskjema eller ta test på grensen.

Reisende fra Nord-Irland med gyldig koronasertifikat som er på karantenehotell i Norge når endringen trer i kraft onsdag, kan forlate hotellet.

Den nord-irske koronasertifikat-løsningen er veldig lik Wales og Englands løsning. Koronasertifikat fra disse landene ble godtatt for innreise til Norge 12. august.