Presseinformasjon

Møte i giverlandsgruppen for Palestina (AHLC) 17. november

Utenriksminister Anniken Huitfeldt leder 17. november et ministermøte i giverlandsgruppen for Palestina (AHLC). Møtet finner sted i Oslo. Det vil også være mulig å delta digitalt. På møtet deltar representanter for Palestina, Israel, USA, og europeiske, arabiske og andre giverland.

Formålet med giverlandsgruppen er å legge det institusjonelle og økonomiske grunnlaget for en palestinsk stat innenfor en fremforhandlet to-statsløsning.

Den palestinske økonomien har stått overfor store utfordringer i mange år, og er svært sårbar. Koronapandemien, høye smittetall i Palestina og eskaleringen mellom Israel og Gaza i mai har forverret situasjonen ytterligere. Den palestinske selvstyremyndigheten (PA) har betydelige budsjettunderskudd, og fattigdom og arbeidsløshet har økt. Situasjonen er bekymringsfull både på Vestbredden og i Gaza. Samtidig gir økt politisk dialog mellom israelerne og palestinerne den siste tiden et visst håp om et bedre forhold mellom partene. 

Akkreditering til pressemøte

Etter møtet - ca klokka  18.15 - blir det et pressemøte hvor utenriksminister Anniken Huitfeldt vil oppsummere møtet og svare på spørsmål fra pressen.

Presse som ønsker å delta må registrere seg her før den 15. november.

Det vil også være mulig å følge med på pressemøtet og stille spørsmål digitalt.

Pressekontakt: Kommunikasjonsrådgiver Guri Solberg (mobil: + 47 92 21 97 69, guri.solberg@mfa.no)