Brende til World Economic Forum i Davos

Utenriksminister Børge Brende deltar på World Economic Forum i Davos fra 17. til 20. januar. Han vil bidra i flere temasesjoner om aktuelle globale spørsmål og ha bilaterale møter med ledere fra politikk og næringsliv. Han vil også delta på et uformelt ministermøte i WTO.

- World Economic Forum setter viktigheten av ansvarlig lederskap og økt internasjonalt samarbeid på dagsorden. Behovet for fremtidsrettet ledelse er stort. Partnerskap mellom ledere i privat sektor og myndigheter er nødvendig. Vi må sammen stå opp mot proteksjonisme og enkle løsninger på komplekse problemer. Møtet i Davos blir en viktig møteplass for nye initiativer og idéutveksling om dette, sier utenriksminister Børge Brende.

Tirsdag 17. januar deltar Brende i en diskusjon om prioriteringene til den nye amerikanske presidentadministrasjonen. Utenriksministeren vil også ha bilaterale møter, blant annet med Verdensbankens leder Jim Yong Kim, presidenten for det kurdiske selvstyreområdet i Irak Masoud Barzani og Sør-Afrikas finansminister Pravin Gordhan.

Onsdag 18. januar deltar Brende i en diskusjon om den nordiske modellen i en globalisert verden og har bilateralt møte med visepresident for energiunionen i EU-kommisjonen, Maros Šefčovič. Brende leder en samtale med Colombias president Juan Manuel Santos om erfaringer fra fredsprosessen i Colombia (overføres på WEFs hjemmeside).

Torsdag 19. januar starter utenriksministeren med et innlegg på et frokostmøte om finansiering av barne- og mødrehelse. Han vil sammen med FNs spesialutsending til Syria, Staffan de Mistura, lede et møte om stabilitet i Syria, Midtøsten og Nord-Afrika. Brende vil også lede en lunsjsamtale mellom stats- og regjeringssjefer om ansvarlig lederskap i en multipolar verden og en ettermiddagssesjon om den krevende situasjonen i Europa, med blant annet fokus på økonomi, sikkerhet og brexit. Brende deltar på statsminister Erna Solbergs møte med FNs nye generalsekretær Antonio Guterres og har møte med Singapores utenriksminister Vivian Balakrishnan.

Fredag 20. januar deltar utenriksministeren på et uformelt ministermøte om WTO.

#wef17

Pressekontakt: Kommunikasjonsrådgiver Marte Lerberg Kopstad, marte.kopstad@mfa.no, mobil  995 22 026 (med på reisen).

Til toppen