Presseinformasjon

Utenriksminister Huitfeldt besøker Georgia og Armenia

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt.

Utenriksminister Anniken Huitfeldt besøker Georgia og Armenia fra 16.-19. oktober.

I Georgia vil utenriksministeren møte Georgias statsminister Irakli Garibasjvili, utenriksminister Ilia Darchiasjvili og leder for det georgiske parlamentet Shalva Papuasjvili og andre parlamentarikere. Hun vil også møte representanter for det sivile samfunn.

Tema for de politiske samtalene vil blant annet være fortsatt norsk støtte til georgisk suverenitet, territoriell integritet og til europeisk og euro-atlantisk integrasjon.  

Norsk bistand vil også være sentralt i samtalene. Norge finansierer en relativt omfattende prosjektportefølje i Georgia som inkluderer støtte til godt styresett, rettsstat, menneskerettigheter og demokratiutvikling, utvikling av fornybar energi, styrking av kvinners økonomiske deltakelse, lokalt selvstyre og inkluderende utdanning.

Utenriksministeren vil også foreta den formelle åpningen av Norges ambassade i Tbilisi. Georgia og Norge feirer dette året 30 år med gjen-etableringen av diplomatiske forbindelser.

I Armenia skal utenriksministeren møte statsminister Nikol Pasjinjan, utenriksminister Ararat Mirzojan og nasjonalforsamlingens president Alen Simonjan.

Utenriksministeren kommer til Armenia i en vanskelig tid for landet. Situasjonen i regionen er spent, både på grunn av konflikten mellom Armenia og Aserbajdsjan og i lys av Russlands krig mot Ukraina.

Utenriksministeren vil fokusere på solidaritet med Armenia og utforske hvordan Norge kan være en støtte til viktige reformer.

Besøket i Armenia inkluderer også samtaler med representanter for sivilsamfunn som blant annet jobber for ytringsfrihet og menneskerettigheter. 

Pressekontakt: Kommunikasjonssjef Tuva Bogsnes, mobil: +47 93 23 18 83, e-post: tuva.bogsnes@mfa.no (med på reisa).