Presseinformasjon

Kronprinsen besøker Island

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt.

Kronprins Haakon besøker Island 12. til 14. oktober. Kronprinsen vil delta på den årlige Arctic Circle-konferansen i Reykjavik. Kronprinsens program omfatter også næringsliv med fokus på grønne løsninger, og besøk til vulkanområdet Fagradalsfjall sammen med Islands president.

Arctic Circle Assembly er den største årlige internasjonale samlingen der arktiske spørsmål belyses og diskuteres med mer enn 2000 deltakere fra over 60 land. Konferansen er en viktig plattform for internasjonal dialog og samarbeid om Arktis, og samler politikere, forskere, akademia, næringsliv og interesseorganisasjoner. Kronprinsen vil holde innlegg under åpningen av konferansen 13. oktober.

Kronprinsens besøk til Island vil markere det gode og tette naboforholdet mellom Norge og Island. Kronprinsen og president Jóhannesson vil besøke Fagradalsfjall, området der det siste vulkanutbruddet på Island fant sted. Formålet med vandreturen er å vise naturkreftene som rår på Island og behovet for sikkerhets- og beredskapstilpasninger på grunn av hyppig vulkansk aktivitet.

Et mål for besøket er å bidra til økt næringslivssamarbeid mellom Norge og Island særlig innen grønn omstilling. Kronprinsen vil blant annet besøke Hellisheidi geotermiske kraftverk som bruker banebrytende teknologi innen karbonfangst og lagring for å redusere utslipp fra den geotermiske energiproduksjonen. Kronprinsen vil også møte representanter for islandske ungdoms- og miljøorganisasjoner. Kronprinsen ledsages av statssekretær i Utenriksdepartementet, Eivind Vad Petersson.

Akkrediteringsfrist: Mandag 3. oktober 2022.

For akkreditering og praktisk informasjon bes pressen ta kontakt med UDs besøksseksjon ved Lise Tønnesland Børresen, e-post: lise.gertrud.tonnesland.borresen@mfa.no, mobil: 94 83 09 10.

Pressekontakt ved Det kongelige hoff: Liv Anette Luane, e-post : livanette.luane@slottet.no, mobil: 91 82 60 56.