Presseinformasjon

Utenriksministeren besøker Jordan

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt.

Utenriksminister Anniken Huitfeldt er i dag på besøk i Jordan. Utenriksministeren vil blant annet møte kong Abdullah II, utenriksminister Ayman Safadi og besøke norskstøttede prosjekter for palestinske og syriske flyktninger.

Jordan spiller en viktig rolle som brobygger og stabiliserende faktor i en ellers urolig region. Landet er en viktig samarbeidspartner for Norge i Midtøsten. Vi har en tett dialog om Israel-Palestina-konflikten, situasjonen i Syria og Irak. Norge og Jordan samarbeider også på områder som sikkerhet og forsvar, næringsliv, likestilling, konfliktløsning, likestilling og grønn vekst.

Jordan gjør en formidabel innsats som vertsland for palestinske og syriske flyktninger. I Jordan vil utenriksministeren besøke en flyktningeleir for palestinske flyktninger og syriske familier som er bosatt i et nabolag i Amman. Hun vil også besøke et treningssenter for kvinnelige jordanske offiserer.

Besøket er en oppfølging av kong Harald og dronning Sonjas statsbesøk i februar 2020 og kong Abdullahs besøk til Norge i mars i år.

Pressekontakt: Kommunikasjonsrådgiver Guri Solberg, mobil +47 92 21 97 69 (med på reisen)