Presseinformasjon

Kronprinsparet besøker Sverige

Dette innholdet er mer enn 2 år gammelt.

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit vil være på offisielt besøk i Sverige 2. – 4. mai 2022.

Besøket vil markere det nære og gode naboforholdet mellom Norge og Sverige og mellom de to kongehusene. Kronprinsesse Victoria og prins Daniel vil være vertskap under besøket. Kronprinsparet ledsages av næringsminister Jan Christian Vestre. Besøket starter med to dager i Stockholm og avsluttes i Gøteborg.

Besøket skal bidra til å forsterke det tette næringslivssamarbeidet mellom Norge og Sverige, og det vil bli lagt vekt på at morgendagens verdiskaping må være bærekraftig og kunnskapsbasert. Med på reisen er en norsk næringslivsdelegasjon, som vil møte sine svenske partnere på flere næringslivsarrangementer både i Stockholm og Gøteborg.

Aktuelle temaer under besøket er grønn industriutvikling, som ren energi, smart mobilitet, klimavennlige bygg og bærekraftig agrikultur, samt helse- og livsvitenskap. Hav, miljø og helse vil stå på dagsorden under besøk hos forskningsmiljøer i Stockholm og Gøteborg.

I tillegg vil fremme av kultur og kreative næringer også stå på programmet. Kronprinsparet vil blant annet besøke Kulturhuset i Stockholm og delta på et bransjetreff for svensk og norsk barne- og ungdomslitteratur, og besøke Space med fokus på digital kultur innen koding og musikk.

Unge og utenforskap opptar begge de kongelige parene. Et besøk til Fryshuset i Stockholm, som har et bredt tilbud til ungdom, inngår også i programmet.

Nærmere informasjon om endelig program vil bli kunngjort senere.

Akkrediteringsfrist er 20. april 2022.

For akkreditering og praktisk informasjon bes pressen om å ta kontakt med UDs besøksseksjon ved Lise Tønnesland Børresen, e-post lise.gertrud.tonnesland.borresen@mfa.no, mobil 94 83 09 10, senest 20. april 2022. 

Øvrige pressekontakter:
Det kongelige hoff: Simen Løvberg Sund, e-post simen.lovberg.sund@slottet.no, mobil 99 23 51 57.
Næringsministeren: Tonje Nermark, e-post Tonje.Nermark@nfd.dep.no mobil 99 23 51 57.