Presseinformasjon

Utenriksministeren til UNRWA-møte i Stockholm 12. april

Dette innholdet er mer enn 2 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide deltar på et uformelt ministermøte om FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) fredag 12. april i Stockholm.

Sveriges utenriksminister Margot Wallström har invitert til møtet sammen med Jordans utenriksminister Ayman Safadi.

- Jeg ser frem til gode diskusjoner om hvordan vi kan sikre UNRWAs evne til å levere grunnleggende tjenester til de mest sårbare palestinske flyktningene. Inntil man får en politisk løsning på den israelsk-palestinske konflikten, spiller UNRWA en nøkkelrolle for å ivareta grunnleggende behov og bidrar på den måten til regional stabilitet, sier Eriksen Søreide.

UNRWA er i en kritisk økonomisk situasjon blant annet etter at USA i august i fjor besluttet å trekke all støtte til organisasjonen og flere giverland foreløpig ikke har bekreftet sin støtte. Møtet i Stockholm søker å bidra til å opprettholde både den politiske støtten til organisasjonen og å sikre at den ekstraordinære giverviljen man så både fra vestlige og andre giverland i fjor, opprettholdes i 2019.

- Uten ekstraordinær ressursmobilisering i år, risikerer vi nok en gang at UNRWA-skoler må stenge og at nødlidende palestinske flyktninger ikke får dekket grunnleggende behov. Møtet i Stockholm er viktig for å finne løsninger for å unngå dette, sier utenriksministeren. 

Pressekontakt: Astrid Sehl, asse@mfa.no, mob 922 84 752 (med på reisen)