Kjell-Børge Freiberg utnevnt til olje- og energiminister

Dette innholdet er mer enn 2 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Kjell-Børge Freiberg (FrP) er i statsråd i dag utnevnt til ny olje- og energiminister i regjeringen Solberg. Freiberg er fra Hadsel kommune i Nordland. Han har vært innvalgt på Stortinget siden 2017 og sittet i Næringskomiteen. Han har tidligere vært statssekretær i Olje- og energidepartementet. Han tar over for Terje Søviknes (FrP), som i dag fikk avskjed i nåde.

- Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgavene som venter. Våre fornybare ressurser har vært sentrale for fremveksten av det moderne Norge. Nå både bruker vi og produserer energi på nye måter. Petroleumsnæringen er Norges største og viktigste målt i både arbeidsplasser og inntekter til fellesskapet, sier olje- og energiminister Kjell-Brøge Freiberg.

Freiberg var statssekretær for tidligere olje- og energiminister Tord Lien fra 2015-2016, og for avtroppende olje- og energiminister Terje Søviknes frem til sommeren 2017. Han har tidligere vært ordfører i Hadsel kommune og hatt en rekke tilittsverv i FrP. Han har også jobbet i oppdretts- og fiskerinæringen.

Olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg
Ny olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg (FrP). Foto: OED/Scanpix