Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Koding blir valgfag på ungdomsskolen

Regjeringen åpner nå for forsøk med programmering som valgfag. Fra neste år kan programmering komme på timeplanen ved opptil 20 skoler rundt omkring i landet.

- Koding har vært etterspurt som fag i skolen. Nå kan skoler over hele landet søke om å delta i et prøveprosjekt med programmering som valgfag. Det ligger mye matematikk i koding, og ikke minst kan det inspirere elevene til å bli interessert i en utdanning innen teknologiske fag, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Foto: KD

Pilotprosjektet starter skoleåret 2016/17 på skoler som ønsker å delta. Utdanningsdirektoratet får i oppdrag å utarbeide en midlertidig læreplan for det nye valgfaget. 

- Vi ser for oss at mellom 10 og 20 skoler vil bli plukket ut til å være med. Skolene som deltar kan få i oppgave å dele erfaringene sine og utarbeide undervisningsopplegg som andre skoler kan ta i bruk, sier kunnskapsministeren. 

Et prosjekt med programmering som valgfag vil legge til rette for systematisert kunnskap. Det vil også kunne bidra til at programmering som fagområde styrkes.

- Prosjektet med programmering som valgfag må sees i sammenheng med den nye realfagstrategien "Tett på realfag". Dette er en overordnet strategi for arbeidet med matematikk, naturfag og teknologi i skole og barnehage fra 2015-2019, understreker Røe Isaksen.

Til toppen