Konkurransen om flykjøp på stamrutene er avlyst

Konkurransen om stamrutene i minstetilbudskjøpet av flyruter avlyses etter at SAS har meldt at de kan drifte rutene på kommersielle vilkår. Widerøe innstilles som operatører på de regionale minstetilbudsrutene fra 1. mars 2021.

- Vi ser det som svært positivt at markedet selv vil levere et tilfredsstillende rutetilbud på stamrutene fra 1. mars 2021, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

For å opprettholde et fortsatt minimumstilbud på kommersielt sårbare innenlandsruter, lyste Samferdselsdepartementet 13. januar 2021 ut en konkurranse om minstetilbudskjøp av flyruter fra 1. mars 2021. Konkurransen var åpen for alle selskaper i EU og EØS.

I de etterfølgende forhandlingene har SAS varslet at de vil fly de utlyste stamrutene på kommersielle vilkår. Konkurransen om disse rutene er derfor avlyst. Dette gjelder rutene:

 

Nr.

Ruter som er ønsket operert med fly med minst 110 seter

1

Kristiansand – Oslo

2

Haugesund – Oslo

3

Molde – Oslo

4

Kristiansund – Oslo

5

Bardufoss – Oslo

6

Alta – Oslo

7

Kirkenes – Oslo

8

Tromsø – Longyearbyen

9

Trondheim – Bodø – Tromsø

 

I tillegg varslet Widerøe før tilbudsfristens utløp av de ville betjene ruten Florø – Bergen (rute 11) på kommersielle vilkår. På de resterende regionale rutene omfattet av konkurransen var Widerøe eneste tilbyder. Selskapet er dermed innstilt som kontraktsvinner på rutene:

Nr.

Ruter som er ønsket operert med Dash 8 e.l.

10

Oslo – Florø

12

Oslo – Ørsta/Volda

13

Stokmarknes – Bodø

14

Stokmarknes – Tromsø

15

Tromsø – Vadsø

16

Tromsø – Hammerfest

17

Tromsø – Alta

18

Tromsø – Kirkenes

  •