Koronasituasjonen: Pressekonferanse med justisministeren, kunnskapsministeren og helseministeren

Informasjon om koronasituasjonen endrer seg raskt og kan derfor være utdatert. 

Sjekk temasiden Koronasituasjonen for siste nytt fra regjeringen, eller Helsenorge.no for oversikt over råd og regler om koronaviruset.

Invitasjon til den daglige pressekonferansen mandag 27. april kl. 1600. I dag er det justis- og beredskapsminister Monica Mæland, kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby og helse- og omsorgsminister Bent Høie som stiller.

I tillegg vil utdanningsdirektør Hege Nilssen, assisterende helsedirektør Espen Nakstad og avdelingsdirektør i Folkehelseinstituttet, Line Vold, være til stede.

Pressekonferansen overføres direkte på regjeringen.no.

Sted: Marmorsalen, Klima- og miljødepartementet, Kongens gate 18.

Oppmøtetid: Kl 1545. Ta med gyldig pressekort og ID.

Nett-tv Koronasituasjonen: Pressekonferanse med justisministeren, kunnskapsministeren og helseministeren

Se sendingen her

Se sendingen her

Presse som ikke har anledning til å møte, eller ikke ønsker å komme på grunn av smittefare, kan sende inn spørsmål til JDinfo@jd.dep.no med teksten PK 2704 i emnefeltet. Spørsmålene må være oss i hende senest klokka 1615. Avsenderadressen må være registrert hos et mediehus, eller det må oppgis frilansoppdrag. Vi kan dessverre ikke garantere at alle spørsmålene blir stilt i pressekonferansen.

Pressekontakter:
For justis- og beredskapsministeren: Kommunikasjonssjef Trude Larstad,
936 67 742.
For kunnskaps- og integreringsministeren: Kommunikasjonssjef Anbjørg Bakken, 990 09 260.
For helse- og omsorgsministeren: Kommunikasjonsrådgiver Helene Hoddevik Mørk, 932 59881.

Om sendingen

Pressekonferansen filmes av Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS), og kan følges direkte på www.regjeringen.no. Der kan også videofilen lastes ned i etterkant. DSS distribuerer som vanlig publiseringspunkt til medier som vil sende pressekonferansen direkte. Kontaktperson for dette nås på telefon 22248845 eller dss-videoproduksjon@dss.dep.no.

Presse som ønsker å bygge inn nett-tv-sendingen på sine nettsider kan bruke følgende embedkode: <div id='wowza_player'></div><script id='player_embed' src='//player.cloud.wowza.com/hosted/xbpcnkps/wowza.js' type='text/javascript'></script>

Tiltak for å hindre spredning

Departementene og SMK har innført egne tiltak for å hindre spredning blant besøkende og ansatte. Det kan, ved stor pågang, være aktuelt å be presse om å følge pressekonferansen digitalt.

Se Folkehelseinstituttets nettsider for mer informasjon om smittevern.