Landbruks- og matministeren møtte samiske veivisere

Dette innholdet er mer enn 2 år gammelt.

Sandra Borch møtte i dag de samiske veiviserne, da de besøkte Landbruks- og matdepartementet for å lære om departementets arbeid med reindrift.

Samiske veivisere er studenter i samisk kultur- og samfunnskunnskap ved Samisk høgskole i Kautokeino. Arbeidet som samiske veivisere er en del av utdanningen deres. Veivisere for skoleåret 2021/22 er:

  • Emma Elliane Oskal Valkeapää, fra Kautokeino og Karesuando
  • Ida Emilie Marakatt Lindseth, fra Lillestrøm
  • Ane Malene Nordeng, fra Skibotn og Kåfjord
  • Nathaniel Holan Larsen, fra Vassdalen

– Det er utrolig stas for meg, som reindriftsminister, å møte engasjert og kunnskapsrik samisk ungdom, sier Sandra Borch. De samiske veiviserne gjør et viktig arbeid med å formidle sin kultur i hele landet.

De samiske veiviserene møtte i dag landbruks- og matministeren, fra v: Ane Malene Nordeng, landbruks- og matminister Sandra Borch, Nathaniel Holan Larsen, Ida Emilie Marakatt Lindseth.
De samiske veiviserene møtte i dag landbruks- og matministeren, fra v: Ane Malene Nordeng, landbruks- og matminister Sandra Borch, Nathaniel Holan Larsen, Ida Emilie Marakatt Lindseth. Foto: Landbruks- og matdepartementet

Samiske veivisere er samisk ungdom som skal formidle kunnskap om kulturen sin i direkte kommunikasjon med andre ungdommer. De samiske veiviserne reiser rundt på skoler og informerer om egen hverdag, kultur og tradisjoner. Dette for å bidra til positive holdninger og økt kunnskap om samer og samisk kultur. Ordningen er en del av regjeringa sin strategi mot hatefulle ytringer. En del av opplæringen for veiviserne er besøk i departementene, der de skal få innsikt i hvordan forvaltningen fungerer og hvordan de ulike departementene jobber med samiske saker.