Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Langtidsplanen

- Vi ønsker innspill

Forsvarsministeren ønsker innspill i utformingen av fremtidens forsvar av Norge. – Jeg er opptatt av å få frem ulike perspektiver, sier Bakke-Jensen.

Regjeringen har bestemt at det skal utarbeides en ny langtidsplan for forsvarssektoren. Den skal etter planen legges frem for Stortinget våren 2020. Planen vil bygge videre på gjeldende langtidsplan og vil fortsette styrkingen av Forsvaret.

-          I arbeidet med ny langtidsplan er det viktig for meg å lytte til gode innspill. Forsvarssjefen er i gang med å utarbeide sitt fagmilitære råd til regjeringen. Dette rådet blir sentralt i arbeidet videre. Andre fagmiljøer, organisasjoner og interessenter har også viktige perspektiver som bør bli hørt, sier Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen.

Forsvarsministeren inviterer derfor alle som ønsker å mene noe om utviklingen av forsvarssektoren til å benytte epostadressen [email protected] for å levere sine innspill. Alt som kommer inn vil bli lest og tatt med videre i arbeidet med ny langtidsplan.

-          Jeg ønsker å oppmuntre til en bred offentlig debatt om den nye langtidsplanen. Regjeringen har god erfaring fra tidligere med å invitere til en åpen prosess på denne måten.  Et bredt ordskifte om utfordringene og mulighetene som ligger foran oss er viktig, understreker Forsvarsministeren.

Hovedinnspillene til arbeidet med ny langtidsplan vil bli offentliggjort på Forsvarsdepartementets sider på regjeringen.no. Fristen for innspill er 1. oktober 2019. 

Til toppen