Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Midler til 250 nye IKT-studieplasser

Som følge av forliket med Venstre og KrF, har regjeringen tildelt midler til 250 nye studieplasser i IKT. Plassene går til institusjoner som har mulighet til å opprette de nye studieplassene allerede i høst.

– Det er et stort behov for økt kunnskap og kompetanse i IKT på alle områder i samfunnet framover. Derfor har regjeringen sammen med Venstre og KrF bestemt at vi skal oppskalere antall studieplasser innen IKT raskt, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. 

Derfor går plassene til høyskoler og universiteter som har søkergrunnlag og fagmiljø til å opprette de nye studieplassene fra høsten 2017. 

Plassene som finansieres er fireårige, og det legges opp til finansiering av totalt fire kull, slik at årlig opptaksnivået vil være 250 studieplasser høyere på permanent basis. Totalt innebærer dette da en økt og varig finansiering av 1 000 nye studieplasser. Kunnskapsdepartementet har presisert overfor utdanningsinstitusjonene at dette skal være helt nye studieplasser. 

– Å utdanne flere med bachelor og master i IKT er viktig for at Norge kan henge med på den raske digitaliseringen vi står midt oppe i, og være med på å lede utviklingen videre. IKT gir nye muligheter for innovasjon, utvikling og effektivitet i både privat og offentlig sektor, og de mulighetene ønsker vi å gripe med begge hender, sier kunnskapsministeren.

Den endelige tildelingen er som vist i tabellen

 

Institusjon

Nye IKT-studieplasser fra   høsten 2017

Norges   teknisk-naturvitenskapelige universitet

45

Universitetet i Oslo

35

Universitetet i Bergen

35

Universitetet i Tromsø – Norges   arktiske universitet

15

Universitetet i Agder

15

Universitetet i Stavanger

15

Norges miljø- og   biovitenskapelige universitet

15

Høgskolen i Oslo og Akershus

15

Høgskulen på Vestlandet

15

Høgskolen i Sørøst-Norge

15

Høgskolen i Østfold

15

Høgskolen i Molde

5

Norges Handelshøyskole

5

Høgskolen i Innlandet

5

SUM

250

Til toppen