Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Presseinformasjon

Møte i giverlandsgruppen for Palestina (AHLC) 2. juni

2. juni leder utenriksminister Ine Eriksen Søreide møte i giverlandsgruppen for Palestina (AHLC). EUs høyrepresentant for utenriks- og sikkerhetspolitikk Josep Borrell er med-vert. På videomøtet deltar blant annet palestinernes statsminister Mohammad Shtayyeh og utenriksministere fra flere sentrale giverland. Møtet skulle egentlig ha funnet sted i Brussel 1. april, men det ble avlyst på grunn av koronapandemien.

-  Vi ønsker å bruke dette møtet til å drøfte tiltak for å styrke den palestinske økonomien og innretningen på giverinnsatsen til palestinerne fremover, i lys av de betydelige utfordringene de palestinske selvstyremyndighetene står overfor i kjølvannet av covid-19-pandemien og den krevende politiske situasjonen på bakken, sier utenriksminister Eriksen Søreide.

Målet til giverlandsgruppen er å legge et institusjonelt og økonomisk grunnlag for en forhandlet to-statsløsning. Det er anslått at palestinske myndigheter vil kunne få et betydelig budsjettunderskudd i år, selv med betydelige omprioriteringer som følge av koronakrisen.

- Norge overførte nylig den planlagte budsjettstøtten på 100 millioner kroner til Verdensbankens flergiverfond for Palestina. På møtet vil jeg oppfordre andre land til å øke støtten til de palestinske selvstyremyndighetene, sier utenriksministeren.

Giverlandsgruppen for Palestina ble etablert i 1993 etter den første Oslo-avtalen. Dette er det eneste internasjonale forumet der begge parter i konflikten deltar i dialog på politisk nivå med giverne og det internasjonale samfunnet om to-statsløsningen og palestinsk statsbygging.

Pressekontakt: kommunikasjonsrådgiver Guri Solberg, [email protected], mobil: 92 21 97 69

Til toppen