Presseinvitasjon:

Næringsministeren har besøk av Europakommisjonens visepresident Maroš Šefčovič mandag 27. juni

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt.

Visepresident i Europakommisjonen, Maroš Šefčovič besøker Norge. Næringsminister Jan Christian Vestre er vertskap. Tema for besøket er videreutvikling av Norges strategiske industripartnerskap med EU, og de vil sammen komme med en felles erklæring om et forsterket samarbeid på batteri- og råvarefeltet. På programmet står besøk på batteri-resirkuleringsfabrikken Hydrovolt AS i Fredrikstad, bilaterale møter og rundebordkonferanse med råvare- og batteriaktører.

– Både EU og Norge har mye å tjene på et godt og tett samarbeid om den grønne omstillingen. Jeg gleder meg til å vise fram en norsk bedrift som bidrar til Norges og Europas felles mål om grønn omstilling og økonomisk vekst. Jeg forventer gode diskusjoner med Šefčovič om hvordan vi kan samarbeide enda tettere fremover. Vi vil fortsette å utvikle industripartnerskapet med EU der særlig batteri og råmaterialer er viktig, sier næringsminister Jan Christian Vestre.  

Program mandag 27. juni:

09.00 - 10.00:
Besøk på Hydrovolt AS. Hele besøket er åpent for presse.
Adresse: Kortbølgen 15 B, 1630 Gamle Fredrikstad

14.10 - 14.30:
Pressetilgjengelighet og felles erklæring med Maroš Šefčovič og Jan Christian Vestre etter rundebord med råvare- og batteriaktører.
Adresse: Riddervoldsgate 2

NB: Oppmøte for presse i Riddervoldsgate 2 for screening, mellom 13.30 og 13.45. Husk godkjent ID.

Presse som ønsker å dekke hele eller deler av programmet kan ta kontakt med fungerende kommunikasjonssjef Camilla Pettersen, 95 10 50 64, camilla.pettersen@nfd.dep.no