Næringsministeren starter sin havturné i Ålesund og Bergen

Næringsministeren skal besøke en rekke steder langs kysten, fra nord til sør fram til sommeren. Startskuddet går denne uka, med besøk til Ålesund, Sykkylven, Bergen, Stord og Austevoll. Havet har alltid vært viktig for Norge, og våre havnæringer har alltid betydd mye for sysselsetting og vekst i den norske økonomien. Havområdene byr på enorme muligheter for fremtidig verdiskaping.

- Havet er den blå tråden som flyter gjennom Norgeshistorien og vi vil at Norge også i framtida skal være best på hav. Derfor legger jeg ut på turne for å besøke havbedrifter og møte landets haveksperter. Besøkene i Møre og Romsdal og Hordaland er starten på en rekke møter jeg skal ha med næringslivet om hav, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Regjeringen satser på hav og har lagt fram Norges første havstrategi og Norges første stortingsmelding om hav i utenriks- og utviklingspolitikken. Regjeringens havsatsing spenner fra utvikling av nye arter, grønn teknologi og digitale løsninger til internasjonalt diplomati og kamp mot plast og klimagasser.

- Jeg er opptatt av at vi fortsatt har den fremste kompetansen i vårt næringsliv, blant ansatte og i forskningsmiljøene, og at vi vurderer hvordan vi best omstiller oss til et stadig mer digitalisert samfunn. Vi skal også sikre at de norske havnæringene leder an på veien mot rene og rike hav og fortsetter å være ledende på miljøteknologi og bærekraftige løsninger, sier næringsministeren.

Praktisk informasjon: 

Tirsdag 10. april:

Kl 09:30-11:00 Campus Ålesund, Borgundveien 340 Ålesund

Kl 11:00-12:00 Rolls Royce Marine Opplærings- og teknologisenter, Borgundveien 340 Ålesund

Kl 12:20-13:20 Maritime Partner AS, Breivika Industriveg 65 Ålesund

Kl 14:15-15:15 Griff Aviation,  Bakkedamsvegen 32 Sykkylven


Onsdag 11. april: 

Kl 07:45- 08:45 Statsraad Lehmkuhl, Skur 7, Bradbenken 2, Bergen

Kl 12.00-13:00 Kværner, Eldøyane 59, Stord

Kl 14:30-15:30 Austevoll Laksepakkeri AS, Alfabygget, Storebø

Kl 15:30-16:30 DOF, Alfabygget, Storebø

Til toppen