Norge får internasjonal pris for pasientsikkerhet

I dag ble det norske pasientsikkerhetsprogrammet tildelt hederspris for kvalitet og sikkerhet i konkurranse med 90 andre organisasjoner på verdens sykehuskongress i Taiwan.

- Dette er en stor dag for den norske helse- og omsorgstjenesten. Prisen viser at vi har kommet langt med den nasjonale innsatsen for å redusere pasientskader og forbedre kvaliteten i helsetjenesten. Gratulerer til de som jobber med pasientsikkerhet hver dag ute i tjenestene. Dette er god motivasjon for å bli enda bedre, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Prisvinnere pasientsikkerhetspris. Foto: NSH
Sekretariatsleder Anne-Grete Skjellanger i pasientsikkerhetsprogrammet (midten) mottok hedersprisen på Verdens sykehuskongress onsdag. Hun holdt også innlegg om programmet sammen med Stephan Ore fra Oppsalhjemmet (nummer to fra høyre) og Tonje Elisabeth Hansen fra Nordlandssykehuset (til høyre). Til venstre Erik Kreyberg Normann fra Norsk sykehus- og helsetjenesteforening (NSH) og nummer to fra venstre Kristine Walther Longva i pasientsikkerhetsprogrammet. Foto: NSH

Pasientsikkerhetsprogrammet I trygge hender 24-7 mottok i dag hedersprisen for kvalitet, sikkerhet og pasientsentrert omsorg ved World Hospital Congress i Taipei, Taiwan. Prisen ble vunnet i konkurranse med 90 organisasjoner fra 24 land.

Les mer om pasientsikkerhetsprogrammet

Til toppen