Norge skal arrangere VM i gatefotball i Oslo i 2025

Frelsesarmeens rusomsorg har søkt om 20 millioner kroner for å kunne arrangere Homeless World Cup i Oslo i 2025. 14. juni kom finansminister Trygve Slagsvold Vedum og kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery på besøk med gode nyheter.

- Nå blir det et fotball-VM i Oslo neste år. Dette er et viktig tiltak som kan gi glede for mange som har kjent at livet har vært urettferdig. Dette kan i tillegg bli en liten folkefest for alle som bor i Oslo. Det er viktig at Norge går foran og tar på oss internasjonale mesterskap av denne typen, og det er flott at Frelsesarmeens rusomsorg tar på seg arrangøransvaret på vegne av Norge. Gatefotballen er et viktig bidrag i rusarbeidet, og i arbeidet med å støtte folk på vei mot et bedre liv. Vi innfrir hele søknaden om statlig tilskudd, og gleder oss til VM i 2025, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum.

- Nå sparkes fotball-EM i gang i Tyskland, og da er det fint å huske på hva ekte idrettsglede er, nemlig mestring og fellesskap. Frelsesarmeens gatefotballtilbud er et viktig tiltak, et positivt alternativ til rus, som skaper samhold, idrettsglede og innenforskap for mennesker som av ulike årsaker opplever å ikke være en del av fellesskapet. Det kan være en viktig brikke i arbeidet med å finne veien ut av rus. Regjeringen støtter helhjertet opp om gatefotballen, og om et VM på norsk jord, sier kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery.

VM på Rådhusplassen?
Homeless World Cup Foundation (HWCF) ønsker Frelsesarmeens rusomsorg som

arrangør for verdensmesterskapet i 2025. Mesterskapet er rettet mot mennesker med rusutfordringer, bostedsløse, og andre marginaliserte grupper, og er en del av Frelsesarmeens arbeid med disse målgruppene.

Frelsesarmeens rusomsorg var vertskap for samme turnering i 2017. Da ble turneringen arrangert på Rådhusplassen i Oslo, og arrangørene håper å kunne bruke samme sted igjen.

For 2025 har de søkt om et statlig tilskudd på 20 millioner kroner til gjennomføringen av arrangementet, en søknad som nå innfris. Turneringen er planlagt gjennomført i perioden mellom mai og september i 2025.

Denne helgen skal Frelsesarmeen ha samling for de to landslagene som skal representere Norge i årets VM. Det går av stabelen i Sør-Korea i september.