Nyheter

Ny Inn på tunet- skole

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Den nye Inn på tunet- skolen er et gratis e-læringstilbud til alle som vurderer å starte opp med Inn på tunet tjenester. Nettkurset skal gi en grunnleggende innføring i konseptet Inn på tunet, men kan også gi påfyll og inspirasjon for de som har holdt på en stund. Nettkurset kan også brukes i undervisning i videregående skole og fagskoler.

– Vi heier på nye næringsveier, nytenking og "stå- på lyst" i landbruket. God kompetanse er viktig for profesjonalitet, lønnsomhet og tillitt til landbruket. Inn på tunet er et godt eksempel på hvordan landbruket kan bidra til viktige samfunnsoppgaver ved å bruke gården som arena for velferdstjenester, sier landbruks- og matminister Sandra Borch.

I dag er det 400 godkjente Inn på tunet- gårder,  og tjenestetilbudene utgjør viktige supplement til de tradisjonelle tjenestene som tilbys innfor helse, skole, omsorg og arbeid.

Nettkurset som foreligger nå vil bli brukt av Stiftelsen Norsk mat som en del av prosessen nye tilbyder må igjennom for å bli godkjente.

Det arbeides med digitale læringsressurser på flere fagfelt innenfor landbruksutdanninga. I Oppland/innlandet er det et godt fagmiljø som har jobba med dette, og Innlandet fylkeskommune  har sammen med Høgskolen Innlandet/Senter for livslang læring(prosjektledelse),  Stiftelsen Norsk Mat, Bondelaget og Norsk Landbruksrådgivning samarbeidetom kurset.

Inn på tunet skolen lanseres offisielt med et webinar 10. november.