Ny rapport om Innlandet

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Reiseliv, spill og underholdning, industri og bioøkonomi er noen av bransjene som skal være med på å løfte Innlandet, ifølge ny rapport.

- Innlandet spiller en viktig rolle i den omstillingen Norge nå er inne i. Vi må utnytte de fortrinnene regionen har til å skape vekst og nye, lønnsomme arbeidsplasser, sier næringsminister Monica Mæland.

Innlandsutvalget ble opprettet i 2013 for å se på muligheter og utfordringer for regionen. Tirsdag mottok næringsministeren utvalgets rapport.

Næringsminister Monica Mæland og leder av Innenlandsutvalget, Sverre Narvesen.

-Innlandsutvalget har gjort et solid og grundig arbeid. Rapporten gir et godt grunnlag for hvordan vi kan styrke Innlandet, sier Mæland.

Utvalget foreslår å styrke områder hvor regionen allerede har særskilte forutsetninger. Bioøkonomi, industri, reiseliv, informasjonssikkerhet, spill og underholdning er blant bransjene som trekkes frem.

Innlandsutvalget foreslår også at det bør komme en nasjonal satsing for innovasjon innen offentlig sektor, som bør ledes fra Innlandet.

I tillegg foreslår utvalget en rekke infrastrukturtiltak for å utvide og styrke bo- og arbeidsmarkedsregionene i regionen.

Les hele rapporten her.