Nytt register for offentlig støtte

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Nå blir det enklere å finne informasjon om hvilke bedrifter og organisasjoner som får offentlig støtte, og hvor mye de får.

-Vi ønsker åpenhet rundt offentlig støtte. Gjennom det nye registeret kan også bedrifter følge med på om konkurrentene får støtte. Det er bra. Registeret vil også gjøre det lettere å orientere seg om muligheter for å søke støtte, sier næringsminister Monica Mæland (H).

Fra 1. juli skal offentlig støtte til virksomheter som driver økonomisk aktivitet registreres i et offentlig register. Dette gjelder kun tilfeller der støtten fra det offentlige overstiger 500 000 euro, eller rundt 4,7 millioner kroner. 

Det vil også bli enklere for myndigheter som vurderer å gi offentlig støtte, å få informasjon om foretaket har mottatt annen offentlig støtte.

Registeret vil gi norske myndigheter og ESA en oversikt over og muligheter for å kontrollere den offentlige støtten som gis. Opplysningene skal legges inn av støttegiverne. Dette arbeidet starter fra og med 1. juli, og informasjonsverdien vil øke etter hvert som opplysninger legges inn. Det vil ta inntil halvannet år før registeret er komplett og inneholder all registreringspliktig støtte.

Registeret er en del av Brønnøysundregistrene, og vil være søkbart og åpent for alle.