Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Økt innsats mot flom- og skredskader

Store mengder snø i fjellet og en kald vår gjør at det er fare for flom i vassdrag i store deler av landet de neste ukene. For at skadene skal bli minst mulig, styrker regjeringen forebyggingsarbeidet med 100 millioner kroner fordelt på fylkesmannsembetene.

 – Vi er opptatt av at folk skal være trygge der de bor. For at flomutsatte kommuner skal kunne gjennomføre forebyggende tiltak mot flom- og skredskader har vi fordelt 100 millioner kroner ekstra til kommunene, sier kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup.

Fylkesmennene har den siste uken samlet inn informasjon fra sine kommuner om hvilke forebyggende tiltak de planlegger før flommen. På bakgrunn av disse innspillene har departementet fordelt 100 millioner kroner i ekstra skjønnsmidler, slik at kommunene kan iverksette tiltak. Det er tatt hensyn til at enkelte fylker er mer flomutsatt enn andre.

− Enkelte kommuner kan bli rammet av flom allerede den uken som kommer. Derfor er det viktig at tiltak blir iverksatt raskt. Det er billigere å forebygge enn å reparere, sier Astrup.

Fylkesvis fordeing:

Fylke

Millioner kroner

30 Viken + Oslo

              10,0

34 Innlandet

              15,0

38 Vestfold og Telemark

                8,0

42 Agder

              10,0

11 Rogaland

              10,0

46 Vestland

              10,0

15 Møre og Romsdal

              10,0

50 Trøndelag

                8,0

18 Nordland

                9,5

54 Troms og Finnmark

                9,5

Sum

            100,0

Kommunal- og moderniseringsdepartementets pressetelefon: 22 24 25 00

Til toppen