Opplev Norges naturperler i sommer

Lite planer for sommeren? Statskog har turtips som gir gode friluftslivsopplevelser og tilbud på utleiehytter og gratis buer.

– Flere nordmenn har oppdaget Statskogs friluftstilbud over hele landet. Dersom du ikke har lagt planene ferdig for sommerferien i år vil jeg oppfordre til å benytte denne muligheten for en enkel, rimelig og trivelig ferie, sier landbruks- og matminister Geir Pollestad.

Ragohytta , Rago nasjonalpark i Sulitjelmafjellan.
Ragohytta, Rago nasjonalpark i Sulitjelmafjellan. Foto: Hanne Etnestad/Statskog

Statskog forvalter felleskapets områder på vegne av det norske folk, og byr på store friluftslivopplevelser. Statskog har om lag 120 utleiehytter og mer enn 130 åpne buer i norsk natur. Hyttene er enkelt tilgjengelig via nettportalen inatur.no, og leieprisen er lav. I åpne buer og koier kan du ligge en natt uten at det koster deg noe. Hunder er også velkomne på hyttetur. Se retningslinjer for hund her:

Statskog har et variert aktivitetstilbud, og gjennom Statskogs Norgeskort kan du blant annet få tilgang på 60 000 fiskevann. Dette gir fantastiske fiskeopplevelser for en billig penge. Barn og unge opp til 20 år fisker gratis, og det samme gjør de over 67 år.

Fiske under Bredekfossen.
Fiske under Bredekfossen. Foto: Tare Steiro/Statskog