Årets Kokk er kvalifiseringen til den internasjonale konkurransen Bocuse d’Or. Vinneren av Årets Kokk blir Norges kandidat til verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse. Kvalifiseringskonkurransen finner sted på Mathallen i Oslo tirsdag 24. september, og vinneren vil representere Norge i Bocuse d'Or.

Det nye stipendet skal hete Ingrid Espelid Hovigs stipend og er på 100.000 kroner. Stipendet skal fordeles mellom de tre fremste i konkurransen.

Stipendet er en hyllest til Ingrid Espelid Hovig, og hennes formidable innsats for norsk matglede og matkultur.

– Ingrid Espelid Hovig spiller en unik rolle i norsk historie. Hun løftet frem mat som kultur og som kunnskap, og gjorde oss stolte av vår egen matarv. Et stipend i hennes navn er god ballast med på veien som representant for norsk kokkekunst, sier kultur- og likestillingsministeren.

Stipendet er delt ut en gang før, men fra 2019 gjøres det til en permanent ordning.