Karen Ellemann blir ny generalsekretær i Nordisk ministerråd

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt.

Karen Ellemann har vært medlem av Folketinget i Danmark siden 2007 og har hatt en rekke ministerposter i Danmark. Hun tiltrer som generalsekretær for Nordisk ministerråd 1. januar 2023.

– Generalsekretæren i Nordisk ministerråd spiller en viktig rolle i vår felles nordiske visjon om at Norden skal bli verdens mest bærekraftige og integrerte region innen 2030. Karen Ellemann er svært kvalifisert til dette vervet, og vi ser fram til å samarbeide med henne, sier samarbeidsminister Anne Beathe Tvinnereim.

Karen Ellemann har erfaring innenfor områder som er viktige innenfor det brede nordiske samarbeidet. Hun har vært likestillingsminister, miljøminister og sosial- og innenriksminister. Hun har også ved flere anledninger vært dansk minister med ansvar for nordisk samarbeid. 

Karen Ellemann er utdannet førskolelærer og har hatt en rekke lederroller i privat sektor før hun gikk inn i politikken. Hun har også vært leder for Foreningen Norden og har et stort engasjement for nordisk samarbeid og hvordan dette kan bli bedre. 

– Jeg er meget glad for å ha fått denne tilliten, særlig nå som det nordiske samarbeidet er mer relevant enn på mange år. Jeg gleder meg derfor til å ta fatt på oppgaven sammen med mine nye nordiske kolleger i København og resten av Norden, sier Karen Ellemann.

Ellemann etterfølger finske Paula Lehtomäki som generalsekretær for Nordisk ministerråd.