Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Norge øker støtten til UNRWA med 100 millioner kroner

Norge gir ytterligere 100 millioner kroner til FNs humanitære arbeid for palestinske flyktninger rammet av Syria-krisen. – Innsatsen dekker grunnleggende humanitære behov og går til dem som trenger hjelpen aller mest: barn på flukt som har rett på utdanning og syke flyktninger som trenger helsehjelp, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

Norge støtter UNRWAs arbeid for palestinske flyktninger. Her UNRWA-direktør Pierre Krähenbühl. Foto: UNRWA
Norge støtter UNRWAs arbeid for palestinske flyktninger. Her UNRWA-direktør Pierre Krähenbühl. Foto: UNRWA

Utenriksministeren deltar i dag på møte i Stockholm om FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA). Norge annonserer der et humanitært bidrag på 100 millioner kroner til UNRWA, som kommer i tillegg til 125 millioner kroner i kjernebidrag gitt tidligere i år.

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide deltok på møte om UNRWA i Stockholm 12. april 2019.
Utenriksminister Ine Eriksen Søreide deltok på møte om UNRWA i Stockholm 12. april 2019. Foto: UD

Over en halv million palestinske flyktninger hadde tilhold i Syria før krigen startet. En del av disse har flyktet til Syrias naboland, og mange andre er blitt fordrevne fra sine hjem i Syria. De aller fleste er avhengige av nødhjelp.

- Det er avgjørende at FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger opprettholder evnen til å levere grunnleggende tjenester – ikke minst helse og utdanning - til de sårbare palestinske flyktningene. Det bidrar også til regional stabilitet. Derfor vil Norge fortsette å støtte organisasjonen politisk og økonomisk, sier utenriksminister Eriksen Søreide.

UNRWA leverer skoletilbud til over en halv million barn og helsetjenester til mer enn fem millioner palestinske flyktninger i Palestina, Libanon, Jordan og Syria. UNRWAs pressede økonomi rammer mange mennesker, der de palestinske flyktningene som er rammet av konflikten i Syria er i en spesielt sårbar situasjon.

Norge har i flere år vært en betydelig giver til UNRWA. I 2018 bidro Norge totalt med 294 millioner kroner til UNRWAs arbeid.

Kommunikeet fra ministermøtet kan leses her: Communiqué at Ministerial Strategic Dialogue on UNRWA on 12 April in Stockholm

Til toppen