Presseinvitasjon: Regjeringen varsler løft for institusjonsbarnevernet, lanserer ny strategi for institusjonsbarnevernet

Torsdag 2. mai kl. 10.00-11.00 ønsker Barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) velkommen til lansering av ny strategi for institusjonsbarnevernet.

Nett-tv Regjeringen lanserer ny strategi for institusjonsbarnevernet

Se sendingen her

Se sendingen her

Flere rapporter, tilsyn og nå senest NRK Brennpunkt viser at for mange barn i institusjonsbarnevernet flytter for mye, får for dårlig helsehjelp, møter utfordringer med rus og ikke gjennomfører skole.

Derfor varsler regjeringen nå et løft for institusjonsbarnevernet med en helt ny strategi.

Sammen med representanter for politisk ledelse i HOD, KD, JD og KDD vil barne- og familieministeren presentere regjeringens felles politiske kurs for det langsiktige arbeidet med å gi god og samordnet bistand til barna som bor på barnevernsinstitusjon. Den fremhever også betydningen av samordning og klare grenser mellom barnevern og helse- og omsorgstjenestene.

Det vil også holdes korte innlegg fra viktige interessenter og brukere på institusjonsområdet.

Tid og sted:

 • Torsdag kl. 10.00-11.00, oppmøte i resepsjonen senest kl 09.45.
 • Marmorhallen, Kongens gate 20
 • Deltakere:
  • Barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp)
  • Statssekretær Nancy Porsanger Anti (Ap), KDD
  • Statssekretær Ellen Rønning-Arnesen (Ap), HOD
  • Statssekretær Synnøve Mjeldheim Skaar (Ap), KD
  • Statssekretær John-Erik Vika (Sp), JD

Presse som ønsker å dekke møtet kan ta kontakt med kommunikasjonsrådgiver Sunniva Christophersen Haugen på e-post: Sunniva.Haugen@bfd.dep.no, eller telefonnummer: +47 932 95 637. Husk pressekort og gyldig ID.

 

Strømming:

Arrangementet blir filmet av DSS og kan følges direkte på www.regjeringa.no. DSS distribuerer publiseringspunkt til media som vil sende arrangementet direkte. DSS kan kontaktes på telefon 22 24 88 45 eller e-post dss-videoproduksjon@dss.dep.no. Presse som ønsker å bygge inn nett-tv-sendinga på sine nettsider finn embed-kode ved å trykke «Del video»-knappen i videospilleren på siden.