Presseinvitasjon: Samferdselsministeren til Kirkenes mandag – møter Nordland og Troms og Finnmark fylkeskommuner, Sametinget og regionalt næringsliv for innspill om ny Nasjonal transportplan

– Alle landets fylker og de fire største byene har spilt inn hvilke løsninger de ønsker i ny Nasjonal transportplan. De siste ukene har jeg møtt fylker og byer for å diskutere deres prioriteringer. Nå er det Nordland og Troms og Finnmark fylkeskommuner samt Sametinget som står for tur, og jeg ser frem til å diskutere deres innspill til ny Nasjonal transportplan. Jeg møter også næringslivet i regionen for å høre hvilke transportutfordringer de mener er viktigst, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Hareide har tidligere besøkt Kristiansand, Stavanger, Ålesund og Fredrikstad hvor ny Nasjonal transportplan 2022-2033 (NTP) var tema. Mandag 31. august er det Kirkenes som står for tur. 

Program – Kirkenes 31. august

Møte med Nordland og Troms og Finnmark fylkeskommuner og Sametinget på Thon Hotel i Kirkenes (Johan Knudzens gate 11). Kl. 12:00 – 15:00. Åpent for påmeldt presse i etterkant av møtet.    

Møte med næringslivet: Flere bedrifter samles til diskusjon i lokalene til Kimek i Kirkenes (Storgata 4). Kl. 15:30 – 17:00. Åpent for påmeldt presse.  

Statssekretær Ingelin Noresjø skal på befaring med Sør-Varanger kommune for å se nærmere på kommunens ambisjon om å etablere en storhavn i Sør-Varanger med adkomstvei. Kl. 17:00 – 18:00. Påmelding for mer informasjon.  

Presseinformasjon og kontaktpersoner for presse
Merk: Av smittevernhensyn er det et begrenset antall journalister som kan delta på de åpne delene av programmet. Kun journalister som registrerer seg og får bekreftet deltagelse kan forvente adgang.

Meld deg på via: sdinfo@sd.dep.no Husk å oppgi hvilket arrangement du ønsker å bli med på.

Kontaktpersoner: Kommunikasjonsrådgivere i Samferdselsdepartementet Henrik Jonassen (976 28 091) og Tore Becker (404 97 916)

Mer om arbeidet med ny NTP