Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Samarbeidsavtalen med ideell sektor videreføres

Samarbeidsavtalen fra 2015 mellom regjeringen, KS og Hovedorganisasjonen Virke, Frivillighet Norge, Ideelt Nettverk og KS Bedrift om leveranser av helse- og sosialtjenester videreføres.

I 2015 signerte regjeringen Solberg og KS en samarbeidsavtale med ideelle organisasjoner om helse- og sosialtjenester. Avtalen anerkjenner, synliggjør og styrker den viktige rollen som ideelle aktører spiller i det norske velferdssamfunnet. Siden det er kommunene som har ansvar for mange av de tjenestene de ideelle aktørene tilbyr, var det viktig at også kommunal sektor ble part i avtalen. Et viktig punkt i avtalen er at partene jevnlig skal ha dialogmøter for å drøfte aktuelle problemstillinger.

– I Norge har vi lange tradisjoner for å samarbeide med ideelle aktører om velferdsoppgaver. Regjeringen ønsker å opprettholde den direkte dialogen med ideell sektor, slik at vi lettere kan sikre Granavoldens mål om ideell vekst, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

– Ideelle er en viktig del av barnevernet, og vi er tydelige i Granavolden på at vi vil styrke de ideelles posisjon. Jeg er derfor glad for at vi er enige om å videreføre samarbeidsavtalen, sier barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF).

 

Til toppen