Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Skal diskutere klima, sirkulær økonomi og naturmangfold med EU-ministre

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen deltar på EUs uformelle miljøministermøte i Helsinki 11. og 12. juli. Klima, sirkulær økonomi og naturmangfold står på dagsorden.

Finland overtok formannskapet i EU 1. juli i år. Som en del av formannskapet inviterer Finlands klima- og miljøminister Krista Mikkonen til et uformelt miljøministermøte i Helsinki 11.-12. juli der klima- og miljøminister Ola Elvestuen deltar.

–EU er en viktig pådriver for en ambisiøs klima- og miljøpolitikk. Norge og EU skal samarbeide om å nå klimamålet for 2030, og regjeringen vil arbeide for at EU øker sitt samlede ambisjonsnivå. Det er viktig for Norge å være med når EU skal diskutere veien videre for klima, sirkulær økonomi og naturmangfold, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen.

Finland har satt klima, bioøkonomi, sirkulær økonomi og bærekraftig utvikling som prioriterte miljøsaker for sitt formannskap. På møtet skal ministrene diskutere hvordan klimatoppmøtet i New York i september kan bidra til økt ambisjon og handling på globalt nivå.

Ministrene skal også diskutere hvordan sirkulær økonomi kan bidra til EUs lavutslippsstrategi mot 2050, hvordan Parisavtalens mål kan oppnås, EUs naturmangfoldstrategi og hva EU bør legge vekt på i sin videre satsing på sirkulær økonomi. Ministrene skal ha en arbeidslunsj der de diskuterer EUs og landenes bidrag til å sikre et effektivt globalt rammeverk for naturmangfold fram mot toppmøtet i Kina i 2020.

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen vil orientere sine europeiske kollegaer om Trondheimskonferansen for naturmangfold tidligere i sommer. Der oppfordret miljøvernministre fra Norge og 13 andre land til en mer ambisiøs og forpliktende avtale for naturmangfoldet. I et opprop forplikter de seg til å arbeide for dette fram mot naturtoppmøtet i Kina.

– At arter forsvinner og natur bygges ned, er en like stor trussel for verden som klimaendringene. På naturtoppmøtet i Kina i 2020 må verden forsterke innsatsen for å bevare natur. Oppropet fra Trondheim er et viktig steg for å synliggjøre at det er politisk vilje til å handle, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen.

 

 

Til toppen