Tord Lien: - Lønnsomheten i oljenæringen må økes

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Olje- og energiminister Tord Lien holdt innlegg på Norsk olje og gass sin konferanse onsdag.

 - Vi må jobbe knallhardt med å effektivisere, få ned kostnadene og øke lønnsomheten. Vi har enorme muligheter igjen på norsk sokkel. Halvparten av ressursene er ikke tatt opp og produksjonen vår vil forbli høy og stabil framover, sa minister Tord Lien på årskonferansen

I sitt innlegg la olje- og energiministeren vekt på sentrale forhold for næringen, nemlig viktigheten av god ressursforvaltning –  at vi utnytter alle lønnsomme ressurser. Etter innlegget deltok Tord Lien i paneldebatt med Statoils Arne Sigve Nylund, Shells Tor Arnesen og Kristin Færøvik fra Lundin Norge. 

- I en utfordrende tid for næringen er det viktig at vi fortsetter å drive trygt og miljøvennlig, og at selskapene søker å beholde kjernekompetanse for fremtiden. Det er viktig at næringen lykkes med å legge til rette for langsiktige arbeidsplasser i næringen, sa Tord Lien. 

Statsminister Solberg innledet Norsk olje og gass sin konferanse.

- Langsiktighet har vært viktig helt siden starten av det norske olje- og gasseventyret. Dette er en syklisk næring, og det er ikke første gang vi står i utfordrende tider. Industrien har allerede tatt grep og er i gang med flere initiativ for å redusere kostnadene og øke produktiviteten.  Dette arbeidet må fortsette! Oljeeventyret er et eventyr som ikke er slutt, men som vil fortsette i flere tiår til, sa statsminister Erna Solberg. 

Rundt 500 deltakere hadde meldt seg på årskonferansen, der statsministeren innledet. Andre foredragsholdere var tidligere president i EU-kommisjonen, Jose' Manuel Barroso og tidligere statsminister i Sverige, Fredrik Reinfeldt.

Program