Forsiden

Styrker den egenorganiserte idretten

– Vi vil at flere skal kunne bli med på aktivitet og moro også utenfor organisert idrett, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen.

– Det gjelder uansett hvor i landet du bor, uansett hvor tjukk lommebok foreldrene dine har - og uansett hva slags aktivitet du liker. Mange unge og voksne organiserer seg sjøl rundt aktiviteter som skating, frisbeegolf og trialsykling. Det er topp – og nå vil vi bidra ved å øke støtten til Tverga, sier kultur- og likestillingsministeren.

Det er et hovedmål for regjeringen å legge til rette for at alle som vil, skal få drive med idrett og fysisk aktivitet. I statsråd i dag bevilget regjeringen derfor 9,5 millioner kroner til Tverga - ressurssenteret for egenorganisert idrett og fysisk aktivitet. Det er en økning på 500.000.

Tverga mottar driftstilskudd for å legge til rette for egenorganisert idrett og fysisk aktivitet over hele landet. De er et kunnskaps- og kompetansesenter for både kommuner, fylkeskommuner og egenorganiserte miljøer.

Tverga er etablert som en ideell forening med Ungdom og Fritid og Oslo Skateboardforening som medlemmer. Senteret mottar driftstilskudd fra spillemidlene for idrettsformål basert på årlig søknad.