Trenger en dugnad for det grønne skiftet

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Statsminister Erna Solberg deltok i dag på en konferanse i London som utfordret en rekke aktører fra privat og offentlig sektor på hvordan næringslivet kan tjene på det grønne skiftet.

- Jeg er optimist, og tror det grønne skiftet vil føre til økonomisk vekst, bedre produktivitet, byer som er bedre for helsen og at vi vil klare å bli et lavutslippssamfunn, sier statsminister Erna Solberg.

Statsministeren på en konferanse om bærekraft i London.
Statsministeren taler på bærekraftskonferansen i London. Foto: Norske Ambassaden i London

Som en del av forberedelsene til FNs klimatoppmøte i Paris i desember, arrangerte den norske ambassaden i London, Innovasjon Norge, Det norsk-britiske handelskammeret og Sjømatrådet en konferanse som samlet en rekke sentrale aktører fra norsk og britisk privat og offentlig sektor. Blant disse den britiske klima- og energiministeren Amber Rudd, som Solberg også hadde samtaler med om klima- og energispørsmål.

- For å nå målet om et lavutslippssamfunn innen 2050 må vi ha en stor dugnad, både på lokalt, nasjonalt og globalt nivå. Det er avgjørende å lykkes i Paris med en global avtale, men det er ikke nok, sier Solberg. Hun legger vekt på privat sektors viktige rolle for å drive frem gode og kostnadseffektive løsninger.

Statsministeren trekker frem norske satsinger for å lykkes med det grønne skiftet, som grønne skatter, det norske elbilmarkedet, satsing på innovasjon, fornybar energi, karbonfangst og -lagring, og grønn transport.