Flere nordmenn fløyet ut fra Afghanistan

En gruppe på rundt 15 norske statsborgere er på vei til Norge etter å ha flydd ut fra Kabul. De reiste med en qatarsk spesialflyvning. Utenriksdepartementet har tilrettelagt for at de norske reisende fikk benytte seg av tilbudet.

– Jeg er veldig glad vi har kunnet hjelpe en gruppe nordmenn ut av Afghanistan. De reisende inkluderer barnefamilier. Vi jobber for å hjelpe flere, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt.

Flere nordmenn har ytret ønske om bistand fra norske myndigheter til å komme seg ut fra Afghanistan. Det er ikke lett, fordi flyplassen fortsatt er stengt for kommersielle flygninger.

– Det er mye usikkerhet ved å bevege seg internt i Afghanistan. Vi kan ikke vite sikkert hvordan mulighetene blir fremover. Vi kan ikke garantere for sikkerheten til de reisende. Den må de selv vurdere, sier Huitfeldt.

Qatar etablerte nylig en luftbro mellom Kabul og Doha, og det har åpnet nye muligheter for utreise. Vi er takknemlige overfor qatarske myndigheter for hjelpen de har gitt norske borgere med å komme seg ut av Afghanistan.