Presseinformasjon

Utenriksministeren besøker India og Bangladesh

Dette innholdet er mer enn 2 år gammelt.

Utenriksministeren besøker India og Bangladesh, 24.-27. april. Hun skal markere 50 år med forbindelser mellom Norge og Bangladesh, delta på Raisina-dialogen i New Delhi og ha politiske samtaler i begge land.

I India skal Huitfeldt delta i Raisina-dialogen, Indias årlige geopolitiske konferanse. Hun skal også ha politiske samtaler. Norge samarbeider med India om blant annet hav, ren energi, klima og miljø. Det er et omfattende næringslivssamarbeid, og hun reiser med en norsk næringslivsdelegasjon. I tillegg sitter landene sammen i FNs sikkerhetsråd.

­– Det er viktig å fortsette den gode dialogen med India, både om de store utfordringene i vår tid og om samarbeidet mellom våre to land. Norge er for eksempel i front med å levere politikk og teknologi for det grønne skiftet, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt.

Norge vil også øke samarbeidet med India for å bidra til et styrket multilateralt samarbeid, et styrket internasjonalt handelssystem og en styrket internasjonal rettsorden.

I Bangladesh skal Huitfeldt ha politiske samtaler. Etter utfasing av et omfattende bistandssamarbeid, støtter Norge nå prosjekter innen likestilling, skipsgjenvinning og marin forsøpling, i tillegg til humanitær assistanse knyttet til rohingya-flyktningene.

– Norge og Bangladesh markerer i år et godt og langvarig forhold som har vart i 50 år, inkludert et viktig næringslivssamarbeid. Det er viktig for oss å legge vekt på grunnleggende verdier som demokrati og menneskerettigheter, sier Huitfeldt.

Bilder fra besøket blir publisert på UDs Flickr-side.

Pressekontakt: Ragnhild H. Simenstad, rhs@mfa.no, 91 71 74 59.