Presseinformasjon

Utenriksminister Huitfeldt til Natos utenriksministermøte

Dette innholdet er mer enn 2 år gammelt.

Utenriksminister Anniken Huitfeldt deltar på Natos utenriksministermøte i Berlin, 14. og 15. mai. Frist for presseakkreditering er 4. mai.

Møtene i Berlin vil ha fokus på krigen i Ukraina og Finland og Sveriges forhold til Nato. Utenriksministeren vil også ha egne møter med andre utenriksministere.

– Krigen i Ukraina har følger for sikkerhetssituasjonen i våre nærområder. Finsk og svensk Nato-medlemskap er nå et svært aktuelt tema. Vår melding har vært tydelig: Skulle de bestemme seg for Nato-medlemskap, vil de ha Norges fulle støtte. Svensk og finsk Nato-medlemskap er i Norges sikkerhetspolitiske interesse, sier Huitfeldt.

Forberedelsene til Nato-toppmøtet i Madrid i sommer er også et viktig tema på utenriksministermøtet, inkludert Natos nye strategiske konsept. Det vil være veikartet for Nato i årene som kommer, hvordan Nato kan tilpasse seg en farligere verden og sørge for at alliansen fortsetter å beskytte og forsvare alle Nato-allierte.

– Norge har over lang tid arbeidet for at Nato må ha hovedfokus på alliansens nærområder og kollektivt forsvar. Vårt utgangspunkt er godt. Vi kjenner nordområdene og har lang erfaring med å følge den russiske aktiviteten i nord, sier Huitfeldt.  

Se mer informasjon om presseakkreditering på Natos nettsider, med frist 4. mai.

Merk at det kan komme endringer i programmet og tidspunkter.

Pressekontakt: Kommunikasjonssjef Tuva Bogsnes, tuva.bogsnes@mfa.no, mobil: 93 23 18 83.