Veivalg i norsk utenriks- og sikkerhetspolitikk

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Utenriksdepartementet

Hvordan påvirkes Norge av en verden i rask omskiftning? Hvilke konsekvenser bør dette få for norsk utenriks- og sikkerhetspolitikk? Dette ser prosjektet «Veivalg» nærmere på. Bli med på debatten! #Veivalg

Ny stortingsmelding:

Veivalg i norsk utenriks- og sikkerhetspolitikk

Det sikkerhetspolitiske klimaet er blitt merkbart endret de siste årene og verden er mer uforutsigbar. En ny stortingsmelding fra Utenriksdepartementet skal drøfte hvordan norsk utenrikspolitikk skal møte disse utfordringene.

Artikkel i VG, 3. januar 2017:

Stø kurs i en urolig verden

- Nyhetene preges av terror, brutal krigføring, uløste konflikter og usikkerhet om grunnlaget for den globale orden. Men det er ikke grunnlag for den svartmalingen og avmakten som nyhetsbildet noen ganger kan gi inntrykk av. Vi skulle gjerne gått inn i det nye året med samarbeid og fred som utenrikspolitisk klangbunn, skriver utenriksminister Børge Brende.

Utenriksminister Børge Brende møtte en fullsatt sal på Litteraturhuset i Oslo da han innledet til diskusjon om Norges framtidige utenriks- og sikkerhetspolitikk. Foto: Ane Haavardsdatter Lunde, UD

Utenriks- og sikkerhetspolitikken:

Diskusjonen om Norges veivalg er i gang

Utenriksminister Børge Brende og forsvarsminister Ine Eriksen Søreide sparket i gang diskusjonen om Norges framtidige utenriks- og sikkerhetspolitikk på et fullsatt Litteraturhus mandag 8. februar 2016. Her kan du se opptak fra møtet og lese utenriksministerens åpningsinnlegg.

Aktuelt nå

Kvalvika, Troms. Foto:

Open Arctic: Veivalg i Tromsø

Veivalg-debatten fortsetter, og 24. januar diskuterer utenriksminister Børge Brende utenriks- og sikkerhetspolitikk på Verdensteateret i Tromsø. Arrangementet kan følges direkte på nett-tv.

Veivalg i Bergen

Utenriksminister Børge Brende deltok 23. november i en debatt på Universitetet i Bergen om norsk sikkerhetspolitikk. Følg innlegg og debatt på nett-tv.

Utenriksminister Børge Brende i Alta sammen med Pål Markusson (th) og Eva J. B. Jørgensen under diskusjonen om norsk utenriks- og sikkerhetspolitikk. Foto: Tommy Hansen, UiT Norges arktiske universitet

Veivalg i Alta

- Den internasjonale oppmerksomheten omkring nord er økt, sa utenriksminister Børge Brende da han denne uken besøkte Norges arktiske universitet i Alta. Besøket var en del av møteserien til arbeidet med den nye stortingsmeldingen om «Veivalg i norsk utenriks- og sikkerhetspolitikk».