Historisk arkiv

Kompetansesenter for urfolks rettigheter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Kompetansesenteret skal arbeide med å skaffe og spre informasjon om samer og andre urfolk. (01.09.2003)

Pressemelding

Nr.: 128/2003
Dato: 01.09.2003

Kompetansesenter for urfolks rettigheter

Statssekretær Anders J. H. Eira i Kommunal- og regionaldepartementet vil åpne Kompetansesenteret for urfolks rettigheter i Kautokeino i dag 1. september.

Kompetansesenteret skal arbeide med å skaffe og spre informasjon om samer og andre urfolk. Det skal øke kunnskapen om og forståelsen for urfolks rettigheter og samiske rettigheter.

- Regjeringen ønsker ved etableringen av dette senteret å styrke arbeidet med å synliggjøre viktige utfordringer for samer og andre urfolk som en del av arbeidet med menneskerettighetene, sier statssekretær Anders Eira.

Kompetansesenteret skal være en selvstendig institusjon og en ressurs i urfolksarbeidet. Virksomheten skal gå inn i et faglig nettverk med andre institusjoner som arbeider med tilsvarende spørsmål.

Senterets styre er oppnevnt av Sametinget og Kommunal- og regionaldepartementet i fellesskap etter forslag fra Universitetet i Tromsø, Norsk Senter for menneskerettigheter, Nordisk Sameråd, Sami Instituhtta og Sami Allaskuvla. Senteret starter opp med tre ansatte.