Historisk arkiv

Medlemmer av Strategirådet 2013

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Elroy Dimson (leder) er professor emeritus i finans ved London Business School og visiting professor ved Cambridge Judge Business School. Hans forskningsinteresser er primært innen kapitalforvaltning og investeringsstrategi. Han har nylig sett på temaer innen ansvarlige investeringer. Han har mottatt flere priser for sine arbeider, bl.a. Moskowitz prisen for 2012 for artikkelen "Active Ownership". Dimson har publisert en rekke artikler og bøker. Dimson ledet Strategirådet også i 2010 og 2011 og kjenner SPU godt. Han har hatt flere andre verv, bl.a. som redaktør av vitenskapelige tidsskrifter, medlem av flere styrer og investeringskomiteer og rådgiver for finansielle institusjoner og konsulentselskaper.

Idar Kreutzer er administrerende direktør i Finans Norge. Han var ansatt i Storebrand fra 1992 til sommeren 2012, de siste 12 årene som konsernsjef. Kreutzer har flere verv i norsk næringsliv, bl.a. som leder av bedriftsforsamlingen i Orkla og nestleder av Statoils bedriftsforsamling. Han er styreleder i Posten Norge og i Flyktninghjelpen. Kreutzer var rådsmedlem i World Business Council for Sustainable Development i 11 år, fram til 2012. Han er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole.

Rob Lake har lang bakgrunn fra ansvarlig investeringspraksis, bl.a. som Head of Sustainability and Governance i den store nederlandske pensjonsforvalteren APG (som forvalter pensjonsmidlene til ABP). Han er nå leder for ansvarlige investeringer i UN Principles for Responsible Investments (PRI). Lake har bred og oppdatert kunnskap om beste praksis internasjonalt for ansvarlige investeringer. Han deltar regelmessig i internasjonale sammenhenger der ansvarlig investeringspraksis diskuteres, samt i mange prosjekter der praksisen utvikles videre. Lake er bl.a. medlem av International Integrated Reporting Council sin permanente arbeidsgruppe.

Hege Sjo har lang erfaring med eierskapssaker. Hun har vært ansvarlig for kontinental-Europa i Hermes Fund Management Ltd's eierskapsavdeling i London. Selskapet har betydelige ressurser og kompetanse innenfor området ansvarlige investeringer. Sjo har vært ansatt i Hermes også etter at hun flyttet hjem til Norge for et par år siden. Hun er utdannet siviløkonom med høyere avdeling i finans og har tidligere arbeidet på Oslo Børs, bl.a. som finansdirektør og markedsdirektør. Sjo er styremedlem i Polarcus, Det norske oljeselskap, Wilh. Wilhelmsen og Marine Harvest.

Laura Starks er professor i finans ved University of Texas, USA. Hun er svært erfaren og har publisert en rekke artikler i anerkjente akademiske tidsskrifter. Hennes hovedfelt er institusjonelle investorer og god selskapsstyring, men hun har også hevdet seg innenfor mer kvantitative, finansielt orienterte forskningsfelt. Starks er "trustee" for fond som tilbys av det store amerikanske pensjonsfondet TIAA-CREF. Hun har også flere andre verv.